《外研新标准高二版》第11期第八册Module 1 同步验收题听力录音原文、参考答案及解析
 
作者:frog    文章来源:本站原创    点击数:    更新时间:2011-5-9
 

    第I卷

    第一部分:

    第一节:

    (Text 1)

    M: Would you like to join us for a swim?

    W: I hope you don't mind waiting while I get prepared.

    (Text 2)

    M: What are you going to do this afternoon?

    W: I'm going to walk into town to buy some medicine.

    (Text 3)

    W: I have travelled to Paris and Rome, but I prefer San Francisco.

    M: Of course, that's where your home is.

    (Text 4)

    W: What? Did you say Tom was one of the best students in class? I thought he was one of the poorest.

    M: He used to be. But this term he has worked very hard and has caught up with the best students in class.

    (Text 5)

    W: What shall we do tonight, watch TV or go to the movies?

    M: Let's look at the newspaper. Movie programmes are usually on Page Five.

    W: Here it is. Once Upon a Time in Shanghai starts at 8 o'clock this evening.

    M: It's said to be interesting.

    第二节:

    听第6段材料,回答第6、7题。

    M: Betty! Could you please turn off the radio? It's too noisy. I'm preparing for my English exam tomorrow.

    W: I'm not listening to the radio. The noise comes from our neighbour downstairs.

    M: Oh! How terrible! I'll talk to them and make them be quiet!

    听第7段材料,回答第8至10题。

    W: Was the telephone ringing?

    M: I didn't hear anything.

    W: Well, I'm expecting an important phone call, and I don't want to miss it.

    M: Is there anything I should know about?

    W: Not really. It has something to do with work and doesn't really affect us here.

    M: Well, why don't you go ahead and do what you want to do outside. I'll call you if the phone rings for you.

    W: Thanks. I think I will. I need to relax outdoors.

    听第8段材料,回答第11至13题。

    M: Linda, how many languages can you speak besides English?

    W: I can speak German, and I can write it, too.

    M: Any other languages?

    W: I can speak a little French. But I can't write it at all.

    M: And do you want to join our beginners' class in Japanese?

    W: Yes, very much.

    M: Well, it's not going to be easy.

    W: I know, but I want to do it.

    听第9段材料,回答第14至16题。

    W: I had such a terrible day yesterday that I'm really starting to believe that Friday is unlucky.

    M: Why? What happened?

    W: Everything went wrong. In the morning I had to meet an important customer and on the way to the town, the car broke down. When I finally got there, the customer had already left.

    M: That's certainly bad luck.

    W: That's not all. In the afternoon, somebody had dropped a jar of jam on the new carpet. The dog had laid down on it, so they'd given him a bath and then put him on my bed.

    M: Oh, no!

    W: Oh, yes! And to make matters worse, my boss and his wife arrived while I was cleaning up the house. I had forgotten that I'd invited them for dinner.

    听第10段材料,回答第17至20题。

    It may be a common phenomenon in the United States that most Americans feel like moving from place to place very often. It may be difficult for you to believe that in some states, only one in five houses has been inhabited by people for more than five years. Therefore, a great many people move from job to job, a practice which we call job-hopping. Yet, there do exist a number of advantages of changing a job. Seemingly, it can offer the employee an opportunity to be promoted or get higher wages. In addition, it can provide the bosses or the managers with more chances to absorb new ideas and skills that different people bring to their factories or firms.

    Key: 1-5 BCACC  6-10 CAABC  11-15 CCABC  16-20 ABCCA

    第二部分:

    第一节:

    21. B。adopt“采纳;接受;领养”;adapt to“适应;适合”,后接名词或者动名词;suit“适合;满足”,后直接跟宾语;devote to“致力于;专心于”。根据题意,最佳答案为B。句意为:我们必须要适应社会的新变化,否则就会被社会淘汰。

    22. A。promote“促进;增强”;shorten“缩短;减少”;concentrate“集中”;reduce“减少”。根据题意,最佳答案为A。句意为:为发展经济我们必须加强和友邻国家的贸易。

    23. A。in case“万一;如果”;in detail“具体地;详细地”;in danger“有危险”;in words“用语言”。根据题意,最佳答案为A。句意为:如果你需要什么东西,不要犹豫请对我说。

    24. B。situation = condition;position“位置;状况;环境” = condition;state“人或物在环境、外观、心情、健康等方面的状态;情况;情形”。通过语境可知,此处表示的是他们的身体状况很疲乏,所以使用state。

    25. A。句子的主语是coats,谓语动词用复数;sell这里是主动形式表示被动意义,故正确答案为A。

    26. B。ought to have done sth.“本来应该做某事,却没有做某事”。句意为:当我到达电影院的时候,电影已经开始了;我本来应该早些来。

    27. A。stand out“突出;显眼”;stand by“袖手旁观”。根据题意,这里应该用with复合结构的现在分词形式。句意为:宠物文化是中国的经济发展后一个突出的潮流。

    28. C。数词 + percent + 名词用作主语时,谓语动词要与名词的单复数保持一致;这里的students为复数名词,故正确答案为C。

    29. C。belong to“属于”,这里是现在分词作后置定语。句意为:请把你的东西装进你的车然后带走。

    30. C。take a risk of ...“冒危险做……”,后接名词或者动名词,根据题意这里应该使用被动式,故正确答案为C。

    31. A。may have done sth. “可能做某事”,表示对过去发生事情的推测,根据题意,手机应该是被人拿走,故正确答案为A。

    32. B。catch sight of“看见;看到”,主语为人;come into sight“出现;看到”,主语为物;out of sight“看不见;在视野之外”;lose sight of“消失;看不见”。根据题意,最佳答案为B。句意为:当飞机穿过云层下降时,绿色的田野和白色的房屋映入眼帘。

    33. A。the rich和the beautiful表示一类人,作主语时谓语动词用复数,故正确答案为A。

    34. D。in particular“特别;尤其”。根据题意,这里正好与前面的in general形成对比,故最佳答案为D。

    35. B。从excellent可知这本书非常好,所以很感兴趣,故正确答案为B。

    第二节:

    36. D。根据句子意思“用这种策略将会帮助你理解包含在你作业中的信息”,可知答案为D。

    37. A。stand for“代表”,每个字母代表这种战略的一个步骤。

    38. B。从下面“to get an idea of what the paragraph is about”可知,要想知道段落大意,需要读整个段落。

    39. C。“to whisper the words as you read”对理解整个段落是有帮助的。

    40. B。只有在“脑海里”才能形成事物的图像。

    41. A。根据句子意思“一旦你知道了这个段落的大意……”可知应该填Once。

    42. D。第一步做好了,当然应该继续进行下一步了。

    43. C。根据本段内容可知,仔细检查段落中的每个句子来确定重要的单词。

    44. B。对于那些不能帮助理解段落大意的单词应该被“忽略”。

    45. B。draw a line“画一条线”。

    46. A。根据“on a sheet of paper”可知是要将重要单词写在纸上,下文也有提示。

    47. D。根据上段“the words that tell what the sentence is about”可知此处应该填words。

    48. B。决定哪个句子包含有你刚写下的单词。

    49. C。找到能够最好地“描述”段落大意的句子。

    50. A。the main idea“中心大意”。

    51. A。topic sentence“主题句;中心句”。

    52. B。supporting为形容词,意为“次要的;辅助的”。

    53. D。provide sb. with sth.“给某人提供某物”。

    54. C。cover“包含;涉及”。

    55. B。“祈使句 + and + 陈述句”是一固定句型结构。表示“……就会……”。

    第三部分:

    56. A。第一段第三句中的“I felt really, really afraid”表明Smith看到杀人犯时,心理非常害怕。

    57. B。第二段第一句话中的“released her after she repeatedly begged him not to take her life”表明Nichols放了她是因为Smith说服了他。

    58. C。根据第二段最后一句可知,Smith与杀人犯周旋是为了取得他的信任,最终达到自救的目的。

    59. D。根据第三段的内容可知,the woman指Smith,因为文中只有两个人物:受害人Smith和被通缉的杀人犯Nichols。

    60. B。文章主要讲述Smith遇到被通缉的杀人犯Nichols后,成功与他周旋,并且最终获救的故事。

    61. B。根据第二段第二句话“Today, it exceeds every country but Japan where industrialized employees load 2,155 hours a year, ...”可知,日本工人的工作时间最长,因此B为正确答案。

    62. C。文章第五段列举了造成美国工人工作时间长的原因:公司之间的激烈竞争和生产率的缓慢增长;20世纪80年代裁员和降低成本的举措使工人数量减少;为了保持原有的生活水平,低收人的工人需要通过加班多赚钱。

    63. D。参考62题的解析。第五段列举了三种原因,解释美国工人的工作时间为什么比其他国家的长。

    64. A。根据文章的最后一段最后一句可知,美国政府起着调控工作时间的作用,他们有责任采取措施,减少工作时间,故选A。

    65. D。文中作者指出美国人工作时间比其他国家(除日本外)长的事实,而且分析了原因。在四个选项中,D项的陈述概括了文章的主旨。

    66. B。句意为“希望下面这些建议能让你的职业生涯有一个好的开始”。

    67. A。纵观全文,整篇文章主要是介绍应届毕业生该如何择业的问题。

    68. D。分析该词所在的句子,calling 应与其后的career意思相近。

    69. A。从文章后三段,尤其是Choose a Career Instead of a Job可知,选择职业要比找工作更加慎重。

    70. C。从文章首段可知,作者大学毕业后经历过择业的痛苦。

    71. D。由文中的实验结果及最后一段实验结果的实际应用可推知本题选D项。

    72. B。由文章倒数第三段段意可推知B项符合题意。A项明显不对;C项与实验结果无关;D项文中未提及,故都排除。

    73. B。由文章最后两段大意可知本题选B项。

    74. A

    75. C。根据第四段可知答案为C项。

    第II卷

    第四部分:

    第一节:One possible version:

    Boys and girls,

    In the future, man's life will be very different from that of today. First, with the development of medicine, a person usually will live up to the age of more than 120 years old. Second, because of the discovery of new energy, the environment pollution will be under control. Third, people's daily life will change greatly, too. For example, robots will do all the housework for you; your chair will change its colour to match what you are wearing. Besides, you can also put your mobile phone around your wrist and can see the caller while speaking. What's more, you even can take a new elevator into space for your holiday. In short, our future life will be very different from today's.

    That's all! Thank you!

    第二节:

    选做题一:

    76. How to ease repetitive stress injury

    77. Sitting for a long time in the same posture that aren't natural for your body and also can hurt your hands, wrists, back and eyes.

    78. whenever you're using the computer

    79. The last suggestion is reasonable, because too many people are addicted to computers so that they forget to have a rest now and then.

    80. 如果你感觉不得不伸手才能够得着键盘时,就把键盘向你拉近一点。

    选做题二:

    76. 去掉me

    77. exciting→excited

    78. usefully→useful

    79. that→what

    80. √

    81. but →however

    82. did →do

    83. 第二个it →them

    84. very→more

    85. ago→before

 
文章录入:frog    责任编辑:frog